le Marche - Toscane - Ligurië 2021

marjon
von Marjon Baaij

le Marche - Toscane - Ligurië 2021

Via Oostenrijk en Dolomieten naar Venetië, le Marche, Toscane, Cinque Terre, Ligurische kust. Via Hautes Alpes, Zwitserland, Schwarzwald en Trier weer naar huis

Von Camping Neunbrunnen am Waldsee nach Weingut Longen-Schlöder
2643 Kilometer 18 Tage 14 Wegpunkte
Tag 1

Camping Neunbrunnen am Waldsee

Neunbrunnen 56, 5751, Maishofen, Österreich
Gestart op onze oude wintercamping Neunbrunnen am Waldsee
Tag 2

Caravan Park Sexten

St. Josefstr. 54, 39030, Sexten, Italien
Via de Dolomieten. De indrukwekkende Drei Zinnen bewonderd. Helaas geen wandeling vanwege de kou en de regen. Dure camping met veel voorzieningen, zoals wellness. voor wie daarvan houdt ;);)
Tag 3

Venetië

Venedig, Italien
Camping Della Serinissima, op 16 km van Venetië. met de bus naar de stad geweest. Werkelijk prachtig! En nu niet zo druk omdat er nog geen cruiseschepen aanmeerden. denk in de bus aan een muilkorf voor je hond! Wij werden uit de bus gezet...
Tag 4

Campeggio Pineta

Via Ca' Mignone 5, 61029, Urbino, Italien
Camping Pineta verdient meer sterren. Zwembad en toiletgebouw zijn netjes en onze parkeerplek had mooi uitzicht op de prachtige stad Urbino, geboortestad van de schilder Rafaël. Stad bezocht en de Furlo Pas.
Tag 5

Agriturismo Sensazione

Frazione Caudino 54, 60011, Arcevia, Italien
Charmante kleine Agriturismo van Nederlandse eigenaren. Arcevia bezocht, wijnroute bij Jesu gereden, Sirolo (hoog boven zee) bezocht en de summerjamboree in Senigallia (jaren '50 evenement). 3 dagen gebleven.
Tag 6
Tag 7
Tag 8

Camping Colleverde

Strada Scacciapensieri 47, 53100, Siena, Italien
Naar de prachtige stad Siena gewandeld vanaf de camping. San Marco-plein is ook 's avonds een plaatje, zeker met een optreden van vaandeldragers. heerlijk gegeten. Reserveren is handig om een plek te kunnen bemachtigen! De camping is groot, maar op prima wandelafstand van de stad.
Tag 9

Il Serchio

Via del Tiro a Segno 704, 55100 , Lucca, Italien
Via Chianti-route (SR222, Strada del Vino) naar Lucca gereden. Wat een mooie route! De eigenaar van de camperplaats is een vriendelijke man. De plekken zijn klein, maar wel met flinke hagen voor schaduw en privacy. Prima uitvalsbasis voor Lucca. s' avonds naar Lucca gewandeld en daar gegeten. Lucca is kleiner dan Siena maar het is een prachtige behapbare stad met zijn piazza en duomo. De volgende ochtend nogmaals over de muren en door de stad gedwaald.
Tag 10

Ameglia

La Spezia, Italien
Camperplaats Meridiana. Bij een botenopslag. prima voor een nacht, aardige eigenaar.
Tag 11

Camping Delle Rose

Regione Prati Gonter 4, 18035, Isolabona, Italien
Via Cinque Terre naar Isolabona gereden. Bij Riomaggiore vanaf de parkeerplaats naar het dorp gewandeld en weer terug. steile klim en afdaling! De Cinque Terre is prachtig, maar was ook erg warm en druk. 3 dagen op de camping bij Isolabona gebleven. Niet zozeer een charmecamling alswel een gezellige familiecamping. Let op: de camperplaataen vooraan zijn niet geschikt voor grote campers!
Via bergpad gewandeld naar de prachtige middeleeuwse dorpjes Isolabona en Apricale (10km). Flinke klim en erg warm, maar de moeite waard!
Tag 12
Tag 13
Tag 14

Camping le Chêne

2 impasse du Chêne, 05130, Tallard, Frankreich
Niet via de snelweg, maar via alternatieve route (B-wegen) langs de Hautes Alpes gereden. Sisteron viel op. Hittegolf! Prima camping.
Tag 15

Camping Les Cheseaux

Route du Télésiège 12, 1264, Saint-Cergue, Schweiz
Mooi boven het meer van Geneve. Eindelijk verkoeling. Fijne kleine camping van aardige eigenaar. Let op: de weg ernaartoe is een soort raceroute voor motoren vanwege de spectaculaire haarspeldbochten. Door Grenoble gewandeld.
Tag 16

Stellplatz am Freibad

Am Sportfeld, 79312, Emmendingen, Deutschland
Handige grote camperplaats bij leuk stadje met veel winkels en mooie toegangspoort.
Tag 17

Campingplatz Murhof

Murhof 1, 77883, Ottenhöfen, Deutschland
Via mooie Schwarzwaldhochstrasse B500 gereden. Schilderachtig dorpje Schiltach bezocht. Wat mooi met zijn vakwerkhuizen. De camping is prima, je moet wel voor alles apart betalen!
Tag 18

Weingut Longen-Schlöder

Kirchenweg 9, 54340, Longuich, Deutschland
Camperplaats aan de Moezel. Bij wijngaard Feiten en met wijnproeverij! Prima plek, heerlijk langs de Moezel gewandeld. Ook Trier bezocht. Daarvoor geparkeerd achter de MacDonalds. Vanaf daar is het 2,5 km lopen via een eenvoudige route naar de Altstadt. Onze laatste pleisterplaats voor we huiswaarts reden. Het zit er weer op voor dit jaar!