Unfortunately, we don't support your browser (Internet Explorer) anymore, some functionalities could not work. Click here to get information on how to upgrade your browser.

Schwerin glänzt als Kulturperle mit schönster Naturkulisse
Schwerin glänzt als Kulturperle mit schönster Naturkulisse

Schwerin glänzt als Kulturperle mit schönster Naturkulisse

Ob beruhigende Naturmelodien oder imposante Opernklänge – Die kleine charmante Landeshauptstadt verzaubert einfach…
freeontour
FREEONTOUR

Autor: STADTMARKETING Gesellschaft Schwerin mbH und FREEONTOUR; Copyright Text und Bildrechte liegen bei STADTMARKETING Gesellschaft Schwerin mbH

De charmante provincie hoofdstad Schwerin lokt met haar centrum, het beroemde sprookjeskasteel, de historische oude stad en de imposante dom en houdt vooral cultuurliefhebbers in haar ban. Maar ook fans van natuur en outdoor zullen verrast zijn over wat Schwerin te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld zeven meren rondom de stad waaronder het Schweriner meer.


Luchtfoto Schwerin © Köhn

Als het derde grootste binnenwater van Duitsland, geniet het "Schweriner meer" de reputatie een eersteklas vaargebied te zijn maar biedt ook voor roeiers, motorboot liefhebbers, kanoërs, surf- en duikfanaten genoeg mogelijkheden.

De talrijke zwem zones met een uitstekende waterkwaliteit beloven tevens groot plezier in het mooie heldere water.


Steg © Marieke Sobiech

Wie ervan houdt om bij het knisperen van een kampvuur en water gespetter in slaap te vallen en wakker te worden met kwetterende vogelstemmetjes en andere geluiden uit het bos, die nodigt het merenland van Schwerin, met haar talrijke campings uit voor een verrassende en ontspannende vakantie.  Prachtige landschappen en natuurgebieden kenmerken dit gebied en zijn perfect voor spannende ontdekkingstochten met de boswachters of op eigen houtje.  


© Natuurcamping Retgendorf

Ontspannen naar de geluiden van de natuur luisteren, sportief onderweg zijn of genieten van de cultuur, "Schwerin betoverd" . De stad biedt een ongelooflijke variëteit aan natuur en culturele hoogstandjes. Met de boot naar het theater? Op de fiets naar het openluchtmuseum? Picknicken in de natuur met op de achtergrond het Sprookjeskasteel? Geen probleem! Wie van dit gevarieerde aanbod houdt, zal versteld staan van deze geweldige stad! 


© Kasteelstad Schwerin

Schwerin ontdekken – Tips voor uitstapjes

Net als Tarzan door de boomtoppen vliegen, dicht bij de wilde dieren zijn of een stapje terug in de tijd wagen? Schwerin biedt voor grote en kleine bezoekers een afwisselend aanbod aan activiteiten die uw vakantie tot een onvergetelijk avontuur maken. 


© Schwerin

Van Ara tot Zebra – De Schweriner dierentuin

Ongeveer 2400 dieren bewonen de dierentuin Schwerin en maken hem tot een geweldige publiekstrekker. De absolute favoriet van de bezoekers is buiten de giraffen, neushoorns, tijgers en bruine beren, de nieuwe bewoner, de Rode Panda. Voor bijzonder plezier zorgen de talrijke evenementen zoals het traditionele indianenfeest, de vleermuisavond of de spannende avondsafari's waarbij de bezoekers een blik in de slaapkamer van de dieren kunnen werpen. En als even kijken niet genoeg is kan men zelfs een nacht bij de dieren doorbrengen. Dit kan in een prachtige boomhut direct naast de neusberen.   


© Camping Sternberger Seenland

Hangen in de boomtoppen – "Schweriner" klimbos

Als de drang naar avontuur eenmaal gewekt is hoeven de liefhebbers van actie niet lang naar het volgende avontuur te zoeken. Direct naast de dierentuin vind u het Schweriner klimbos met 8 parcoursen en meer dan 70 spannende klimopdrachten, inclusief wiebelende hangbrug. "Tarzan sprongen", of flitsende kabelbaan ritten, het parcours is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, 

Activiteiten voor elk seizoen:


© Natuurcamping Retgendorf

Geocachingkoorts in Schwerin

Schwerin herbergt talrijke schatten maar je ziet ze niet allemaal meteen. Bezoekers kunnen de stad ook eens op een heel andere manier ontdekken; en wel als moderne schatzoeker. Voorzien van een mobiel navigatiesysteem (GPS) lopen de routes langs de mooiste bezienswaardigheden en mooie verborgen plekken. Onderweg is het de bedoeling om op verschillende punten raadsels en opdrachten; zoals het opzoeken van een jaartal op een monument; op te lossen. Aangekomen op de eindbestemming wacht op iedereen een kleine schat. 

Onderweg op de fiets 

Fietsliefhebbers kunnen kiezen uit verschillende bewegwijzerde fietsroutes.  
Voor beginners: De "Tocht Schweriner binnenmeer“. De 31 kilometer lange route brengt u eerst naar de bezienswaardigheden van de stad om daarna over te gaan in het mooie landschap van de oostoever. Onderweg nodigen mooie plekjes uit tot een tussenstop, zoals de dierentuin, het strandbad  Zippendorf en het openluchtmuseum Schwerin- Mueß met de historische boerenhuizen. 

© SCHWERIN, Radfahren, Freilichtmuseum , Foto Andreas Duerst

De toren van de Reppiner burcht in Mueß en de Carlshöhe ten noorden van Schwerin bieden een prachtig panoramisch uitzicht over dit natuur- en waterparadijs. Dit is goed te combineren met een verfrissende duik in het meer. Wie naast een prachtig uitzicht wil genieten van culinaire hoogstandjes moet op de televisietoren van Schwerin zijn.  

 

© Schwerin, Foto Andreas Duerst

Een kijkje in het verleden – Het openluchtmuseum Schwerin-Mueß

Wie een kleine reis in de tijd wil maken, bezoekt het  openluchtmuseum in het stadsdeel Schwerin-Mueß. Uit de oude dorpskern met het Nederduitse verzamelhuis, de smederij, schaapstal, binderij, boomgaarden, tuinen en moestuinen een niet te evenaren openluchtmuseum ontstaan. Ook de avonturenspeeltuin en diverse picknickplaatsen nodigen uit tot een leuk verblijf. 


© Schilderijen , Staats Museum Schwerin

© Kasteelstad Schwerin

Verbazende evenementen!

De kleurrijke en fantasierijke reeks evenementen zoals  "Schwerinse cultuur en tuin zomer" biedt in 2016 haar bezoekers weer een gevarieerd animatieprogramma. 

Onder het motto "Natuur, die inspireert – cultuur, die fascineert“ worden de tuinen rondom het kasteel het middelpunt voor kunst-, cultuur- en natuur beleving. Dit jaarlijks terugkerende evenement is een hoogtepunt voor haar bezoekers.  En vooral het nieuwe evenement "Schlossgartenlust“ trekt vele bezoekers. 


© Kasteelstad Schwerin

Meer info op: www.schwerin.com

Onze tip op GetYourGuide®

Schwerin: Stadsrondrit in de cabrio dubbeldeksbus vanaf € 10,50 (per persoon)

FREEONTOUR klantenkaarthouders krijgen op de prijs van GetYourGuide 13% korting! Ga na uw aanmelding op het portaal www.freeontour.com onder de "partner“ link naar GetYourGuide. De link "Nu kopen" stuurt u direct door naar de boekingssite van GetYourGuide.

Wat er te beleven is

- Ontdek de highlights van de stad met de cabrio dubbeldeksbus
- Geniet van de heerlijke natuur rond de Schweriner meren en bewonder de historische molen.

- Ontdek Schwerin flexibel en onderbreek naar believen de tocht door de stad om te winkelen of een bezoek aan een museum.

Overzicht

Ontdek de hoogtepunten van Schwerin in een cabrio dubbeldeksbus op twee opeenvolgende dagen. Neem een kijkje in de dom, de kerk en de historische oude binnenstad.

Das könnte Sie auch interessieren

Passende Campingplätze und Stellplätze

Die schönsten Routen

Verbundene Partner